Vragen ?

FAQ

Veel gestelde vragen

Op basis van periode en bestemming werken wij een paklijst op maat uit. Je kan bij ons de nodige uitrusting huren of zelf voor alles zorgen.

Bekijk hier alvast een voorbeeld: Plugout - Packlijst

We geven graag advies bij je keuze. Wanneer je een avontuur boekt kunnen we ook mooie kortingen geven bij onze partners.

Afhankelijk van je bestemming zijn er andere regels rond wildkamperen. In Italië mag dit meestal boven de 2500m. In Spanje boven de 1500m en in Frankrijk hangt het af van de regio. In België is het dan weer enkel toegelaten op bivakzones. We geven het gepaste advies bij de regio waar je gaat wandelen.

Je kan de uitrusting ophalen in onze shop een dag voor vertrek, een dag na aankomst breng je alles schoongemaakt terug binnen. Ophalen doe je steeds in onze Plugout hut te Elewijt.

Je regelt zelf vlucht/huurwagen of eigen wagen tot aan het startpunt van de hiketocht.

We houden hier rekening mee tijdens het plannen van je tocht. Een goede basisconditie is wel noodzakelijk. Je kan voldoende rustpauzes inlassen. Een goede maatstaf is  5km kunnen lopen op een rustig tempo voor de eenvoudige hikes.

Een reisverzekering is beschikbaar v.a. €10. Je kan ook een jaarabonnement nemen op Komoot Premium, hier is een verzekering inbegrepen.

Wij raden aan om maximum met 6 personen een meerdaagse trektocht te ondernemen. 

De kortere tochten kunnen vanaf 6 jaar maar wel mits de nodige wilskracht 😉

Wij bevriezen de slaapzak gedurende 48h om ongedierte te doden. Daarna worden ze regelmatig gewassen met een wasmiddel speciaal voor dons.

Slaapzakken mogen enkel gebruikt worden met liners. De liners worden steeds gewassen op 60°.

Laaggebergte ligt tussen de 200m en 500m, onze Belgische ardennen zijn een typisch laaggebergte.

Middelgebergte ligt tussen de 500m en de 1500m. De Vogezen vallen hieronder.

Hooggebergte is alles boven de 1500m.

Winkelwagen